Cornulete fragede cu rahat

de babi5 in Prajituri, 8 Feb 2014 | 54064 vizualizari

 

Am facut si un desert mai rustic, mai ca la sat ,dar bun zic eu .....ca sa ma laud .. lauda-te gura ca ete pumnul:)).Nu glumeam chiar sunt bune

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 gr margarina (Unirea am folosit eu )
  • 2 linguri untura
  • 1 fiola esenta lamie
  • 1 praf copt
  • 350 gr zahar
  • 3 oua
  • 1 cutie cu smintina (200 gr, )
  • 1 praf sare
  • 1 zahar vaniliat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu rahat:

Amestecam faina cernuta cu praful de copt , dupa care adaugam margarina si untura si frecam bine impreuna cu faina.

Adaugam galbenusurile de ou,200 gr.zahar (il macinam ),esenta de lamaie si smintina.

Framintam pina obtinem un aluat suficient de elastic sa poata fi intins  (daca mai trebuie faina mai adaugam sau daca mai trebuie adaugam putin lapte,  depinde de calitatea fainii ), la mine nu a trebuit .

Apoi acoperim aluatul cu o folie alimentara si-l dam la rece pentru 1 ora.

Scoatem aluatul de la rece, rupem cite o biluta cit o mingiuta mai mica  apoi o intindem sub forma de cerc.

Impartim cercul in patru apoi formam triunghiuri.

Punem umplutura la baza triunghiului apoi rulam de la baza catre virf formind cornulete pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hirtie de copt . Introducem tava in cuptorul in prealabil incins la 180 grade si  lasam pina cornuletele devin aurii.

Scoatem din cuptor  si pudram cu zahar praf aromat cu zahar vaniliat .

Sunt bune tare  pofta buna si spor la treaba.

Cu drag de la Mala pentru voi ..

TIPS-URI

1

Se pudreaza cu zahar  pudra cu aroma de vanilie

2

Sau se pot trage printr-o  glazura de ciocolata pe jumatate cornulet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

victoria47 1

15.06.2014, 09:06

In loc de zahår måcinat nu pot folosi zahår pudrå ?

babi5 1

15.06.2014, 10:52

Cum sa nu tot aia este Eu ls-m macinst findca rste msi ieftin multumesc de prezenta: si comentariu

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 20:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat